Nationale Top2000-kerkdienst: muziek biedt troost

Voor het eerst wordt tussen Kerst en Oud en Nieuw een Nationale Top2000-kerkdienst georganiseerd en gestreamd. De dienst is live te volgen!

Afgelopen jaren deden steeds meer kerken tijdens de week van de Top2000 op NPO Radio 2 mee met een Top2000-kerkdienst. De mooiste en meest inspirerende nummers uit de Top2000 werden verbonden aan bijbellezing en gebed. Nu is alles anders. Waren er vorig jaar zo’n 135 Top2000-kerkdiensten, nu gaat 90 procent niet door en zijn de diensten vrijwel allemaal online of gefilmd. Daarom wordt er dit jaar een Nationale Top2000-kerkdienst georganiseerd, die op zondag 27 december om 19.30 uur wordt uitgezonden via top2000kerkdienst.nl/live

Zorgen

We maken ons zorgen om gezondheid, om werk, om elkaar. De rek is er wel uit, uit mensen in de zorg, uit bestuurders die voor onmogelijke keuzes staan, uit restaurants en theaters die aan het einde van hun middelen en mogelijkheden zijn. Het einde nadert van een jaar dat niemand had bedacht. Hoe gaan we 2021 in? Met welke vragen? Met welk uitzicht? Welke hoop?

Troost in popmuziek

In de kerk krijgen die vragen ruimte: in de stilte, in woorden, in muziek. Het hele jaar door, maar tussen Kerst en Oudjaar de laatste jaren op bijzondere wijze: met muziek uit de Top2000 die als rode draad door de laatste week van het jaar slingert. Popmuziek past prima in de kerk, omdat daarin dezelfde levensvragen klinken, over zin en onzin, over donker en licht, over vervreemding en verbinding, over haat en liefde.

Tijdens de Nationale Top2000-kerkdienst worden vijftien popsongs vol hoop en licht gespeeld, door de band Major Seventh. Tijdens de dienst is ook volop ruimte voor gebed. Je kunt jouw dank- of gebedspunten nu alvast doorgeven:

www.top2000kerkdienst.nl/live

De Nationale Top2000-kerkdienst wordt gehost door www.top2000kerkdienst.nl en ondersteund door de Protestantse Kerk. Predikant Gerrit van Dijk gaat in de dienst voor.