Lutherse Kerk Woerden in 'Zie je zondag!'

Op zondag 24 januari, 31 januari en 7 februari is tv-programma 'Zie je zondag!' (EO) te gast in de oudste Lutherse gemeente van Nederland, de Lutherse Kerk in Woerden.

Presentatrice Marleen Stelling is de komende drie weken te gast in Woerden, waar ze kennismaakt met de Lutherse Kerk. De Lutherse traditie is al eeuwenoud en heeft een geheel eigen karakter. Iemand die daar alles van afweet, is Han Ruppert. Het Lutherse bloed stroomt al generaties lang door zijn familie en een uitgebreide verzameling getuigt van zijn eigen liefde voor de traditie. Toch was er een periode dat hij nauwelijks betrokken was bij de kerk – juist in de tijd dat hij zijn zoon verloor. Maar door een onverwachte ontmoeting op de begraafplaats werden de banden met de kerk weer aangehaald.

Het was Agnes ten Hoeve die hij tegenkwam. Agnes heeft op haar beurt ook te maken gehad met verdriet. Zes jaar geleden overleed haar man. Sindsdien ervaart ze steun en herkenning bij een paar vriendinnen uit de gemeente. Daarnaast heeft ze in tijden van corona een unieke manier gevonden om uiting te geven aan haar Lutherse identiteit.

Benieuwd naar het verhaal van Han en Agnes? Kijk op 24 januari om 9.20 uur naar NPO2.

Over 'Zie je zondag!'

In tv-programma 'Zie je zondag!' duikt Marleen Stelling in de wereld van protestantse gemeenten: van conservatief tot vrijzinnig, van ingetogen tot uitbundig, van traditionele dorpskerk tot migrantenkerk. Hoe geven kerken zichzelf vorm om in deze tijd relevant te zijn?

eo.nl/programmas/zie-je-zondag