Abonneer u op Petrus Magazine

Luistertip: ‘Alles is gezegend’

Predikant Kees van den Berg luisterde naar de nieuwe single van Typhoon: ‘Alles is gezegend’. Een liedje van dankbaarheid en vertrouwen.

Soms kom je op onverwachte plaatsen geloof, hoop en liefde tegen. Petrus vist de pareltjes voor u op! Tips? Mail naar petrus@protestantsekerk.nl.

In één van de laatste afleveringen van De Wereld Draait Door (zonder publiek vanwege het coronavirus) was Glenn de Randamie alias Typhoon ‘tafelheer.’ Hij begon de uitzending met de vraag aan Matthijs van Nieuwkerk: ‘Noem drie dingen waarvoor je vandaag dankbaar bent…’

Typhoon vertelde dat hij en zijn partner tegenwoordig elke dag afsluiten door deze vraag aan elkaar te stellen: ‘Voor welke drie dingen ben jij vandaag dankbaar?’ Ik dacht: wat een goede vraag eigenlijk, juist ook voor deze tijd!

Typhoons nieuwe single ‘Alles Is Gezegend’ sluit hier naadloos bij aan. Het heerlijke refrein heeft een gospelachtige twist. De tekst straalt dankbaarheid én vertrouwen uit:

Alles is gezegend
Misschien komt alles goed
En alles heeft een reden
Al weet ik vaak niet hoe
Oh-oh-oh-oh-oh (Hey)
Ik weet niet wat we doen
Het lijkt genoeg

Tegelijk is het geen ‘happy clappy-nummer’ geworden. Juist in de coupletten rapt Typhoon over de donkere momenten in zijn leven, over wat er allemaal misging. In 2018 raakte hij burn-out. Hij kwam in een diepe crisis terecht. Je hoort het hier nog terug, maar tegelijk heeft hij leren accepteren dat hij niet perfect hoeft te zijn en hoe belangrijk het is om aandacht te geven aan de lichtpunten:

Zelfs wanneer ik kijk naar wat ik mis
Zolang we gewicht geven aan licht
En ik heb nachten dat ik denk: ‘Man, wat heeft het voor zin?’
Maar de ochtenden zijn blind en vergevingsgezind
Dus ik blijf dat rondje lopen tot ik weet waar het begint

De hele songtekst zit trouwens vol met allerlei dubbele bodems en subtiele verwijzingen naar geloof en levensbeschouwing. Typhoon is een ware dichter! Maar ook een mens, die eerlijk en kwetsbaar durft te zijn en ontdekt heeft dat er gelukkig veel meer licht is dan duisternis, meer zegen dan crisis.

Dit artikel verscheen eerder op lichtvoorgouda.nl.

Lees ook: