Kistjes vol hoop

28 kistjes staan onder een enorme kerstboom in de Grote of St.-Bavokerk te wachten tot ze geopend worden. Samen vormen ze een adventskalender die samengesteld is door de inwoners van Haarlem.

Bekijk de aflevering

De Protestantse Gemeente Haarlem nam samen met de oecumenische werkgroep ‘De Grote Kerk door De Week’ het initiatief voor deze bijzondere adventskalender. Zij vroegen verschillende groepen uit de samenleving een kistje te vullen met hoop. Op deze manier is de kerk niet alleen degene die hoop brengt, maar verbindt het de stad met haar inwoners die in deze donkere tijd op zoek zijn naar hoop.

Presentator Jos van Oord spreekt burgemeester Jos Wienen, die het eerste kistje mocht openen. Voor hem is Advent een bijzonder tijd, en hij zegt daarover: "Ik denk dat voor veel mensen in deze periode waarin zoveel niet kan en mensen zich zorgen maken over hoe het gaat met de wereld, het goed is te realiseren dat het licht overwint en dat we toeleven naar het kerstfeest."

Op weg naar Kerst

Volg de online adventskalender 'Geef licht'

Foto: KRO-NCRV