Kijktip: Hemelvaartspecial Petrus in het land

Op Hemelvaartsdag is tv-programma Petrus in het land in Amsterdam, voor een live Taizé-viering vanuit de Oranjekerk.

In onze hoofdstad komen iedere week jongeren samen om in de traditie van Taizé te zingen, te bidden en stil te zijn. Taizé is een oecumenische kloostergemeenschap in het hart van de schilderachtige Franse Bourgogne met een aantrekkingskracht op jongeren vanuit de hele wereld. Er is daar ruimte voor hun levensvragen, twijfels en persoonlijke zoektochten.

Op Hemelvaartsdag ontvangt de Protestantse Kerk twee broeders uit Frankrijk voor een speciale viering in het hartje van Amsterdam, met als thema: ‘Hemelvaart: God is aanwezig in ieder mens’. In de viering zullen verschillende geliefde Taizé-liederen klinken, zoals 'Bless the Lord, my soul', 'Iedere nacht' en 'Ubi caritas'.

Petrus in het land (KRO-NCRV), donderdag 13 mei, 10.25 uur, NPO2.

Foto: Taizé Amsterdam