Abonneer gratis op Petrus magazine

‘Ik ervoer dat God in mijn leven bezig was’

Kerkgangers komen en gaan. Wat beweegt mensen om zich aan te sluiten bij een protestantse gemeente. Bas van de Kreeke (44) kreeg tijdens de Alpha-cursus een sterke geloofservaring.

“De kerk kan wel zonder mij, dacht ik toen ik rond mijn achttiende afhaakte. En ik kon wel zonder de kerk. Tot ik Hannemiek ontmoette. Zij was gelovig en de kerk hoorde bij haar leven. Mijn interesse in haar was de reden om af en toe met haar mee te gaan. Het trok me niet aan, maar stootte me ook niet af. Toen we gingen trouwen, ook voor de kerk, leek het ons goed als ik me meer in het geloof zou gaan verdiepen. Ik ging een soort inspanningsverplichting aan. We volgden samen de Alpha-cursus bij De Brug in Amersfoort. Dat was interessant en gezellig, met een leuke club mensen. We besloten om ook te gaan kerken in De Brug.”

‘Ineens vielen de dingen op hun plek’

“Het weekend over de heilige Geest, onderdeel van de Alpha-cursus, had ik gemist. Toen de cursus opnieuw werd gegeven, heb ik nog een keer meegedaan. Nu kon ik dat weekend wel meemaken. Ik kreeg daar een sterke geloofservaring. Ineens vielen de dingen die in mijn leven waren gebeurd, op hun plek. Ik dacht steeds dat ik zélf de leiding had over mijn leven, maar ik ervoer toen dat God bezig was. Toen ben ik echt tot geloof gekomen.”

“Als ik terugkijk, zie ik dat ik de mensen en de gebeurtenissen op mijn pad als een puzzel in elkaar kan leggen. Ik werd aan Hannemiek gekoppeld via een blind date. Daar was God al aan het werk. Nog steeds doe ik af en toe een stapje terug om te kijken hoe het leven in elkaar zit. Ik zie dat er iemand continu bezig is ons leven sturing te geven. Dat besef heeft mijn leven zeer verrijkt. Inmiddels heb ik de Alpha-cursus al een paar keer zelf gegeven, komend jaar doe ik dat weer. Ik kan daar laten zien wat God met mij heeft gedaan. In de hoop dat anderen daardoor geraakt worden.”

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)