Terugblik 2020: minister-president Rutte over geloof, de kerk en 'het goede leven'

Geen enkel artikel werd in 2020 vaker gelezen dan het interview van predikanten Rob Visser en Paul Visser met minister-president Mark Rutte. Nu op een rij: het volledige interview, de Protestantse Lezing door de minister-president en het interview met presentator Klaas van Kruistum.

Geloof in God biedt mensen houvast, juist in een tijd vol onzekerheid. Visser en Visser spraken Mark Rutte in het Torentje over zijn onverwoestbare optimisme, de Bijbel en de kerk.

Enkele weken na dit interview in het Torentje hield minister-president Mark Rutte de Protestantse Lezing 2020, over het thema 'Het goede leven'. Vanuit zijn protestantse levensovertuiging stond hij stil bij de vraag: ‘Is een goed leven een perfect leven?’

Klaas van Kruistum interviewde minister-president Rutte naar aanleiding van de Protestantse Lezing:

Dankbaar leven, een (op)gave?

Bestel nu gratis het boekje #Dankbaar