Hoofdrolspelers The Passion bekendgemaakt

De hoofdrolspelers van The Passion 2020 zijn bekend! En er is meer nieuws: deze keer krijgt The Passion een vervolg op Eerste Paasdag.

Tim Akkerman en Trijntje Oosterhuis vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria. Acteurs Soy Kroon en Jan Kooijman vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus, en cabaretier Roué Verveer die van Pilatus. De verteller is Johnny de Mol; presentator Bert van Leeuwen doet verslag van de processie. Dat maakten EO en KRO-NCRV vandaag bekend.

Dit jaar staat het evenement met het thema #vrijheidvoorjou stil bij 75 jaar bevrijding. The Passion zal vanuit haar eigen verhaal invulling geven aan dit thema: vrijheid en liefde vormen de rode draad in het lijdensverhaal van Jezus.

Evenement en wake

The Passion vindt op donderdag 9 april plaats in Roermond en wordt dan live op televisie uitgezonden. Na The Passion is er een wake in de protestantse Minderbroederskerk in Roermond. Tot Eerste Paasdag ligt het wit verlichte kruis in de kerk. Iedereen mag langskomen: om stil te zijn, een verhaal te delen, of te bidden.

Tijdens de wake zullen er enkele opnamen worden gemaakt. Deze zijn te zien op Paasmorgen (NPO2, 9.18 uur) tijdens de uitzending van de speciale paasviering The Passion, het verhaal gaat door. In deze uitzending klinken persoonlijke verhalen over hoop en opstanding en zingt het Passion-koor popnummers en christelijke liederen.

The Passion wordt op Witte Donderdag 9 april live uitgezonden om 20.30 uur op NPO 1, NPO Radio 2 en NPO Start.

thepassion.nl

Foto: Stijn Ghijsen