Gebed voor vrede en verzoening

Een uitzending uit de Lebuïnuskerk in Deventer, waar elke vrijdag het Coventrygebed plaatsvindt.

Na de Tweede Wereldoorlog kwam bij de verwoeste kathedraal in het Engelse Coventry een groep gelovigen bijeen. Zij besloten zich in te zetten voor vrede en verzoening. Inmiddels vindt elke vrijdag op zo’n tweehonderd plekken wereldwijd rond twaalf uur ‘s middags een Coventrygebed plaats, oftewel een gebed voor vrede en verzoening.

In deze aflevering van Met hart en ziel neemt presentator Jos van Oord deel aan het Coventrygebed in de protestantse Lebuïnuskerk in Deventer. Daar ontmoet hij predikant Ingrid de Zwart. Zij benadrukt dat ook stilgestaan wordt bij het heden. “Het gebed zorgt ervoor dat we wereldwijd verbondenheid voelen en dat is belangrijk, want er zijn nog veel kloven tussen mensen.”

Op weg naar Kerst

Volg de online adventskalender 'Geef licht'

Foto: KRO-NCRV