Abonneer u op Petrus Magazine

Glühwein voor de kerstmarkt van Vitamine G in Hilversum

Proost! In Midden-Europa - vooral in Duitsland - is het traditie om op een kerstmarkt glühwein te drinken. Pioniersplek Vitamine G in Hilversum schenkt het kruidige drankje óók, op een kerstmarkt in de kerk.

Dat er meteen vierhonderd mensen op de kerstmarkt af zouden komen, hadden ze niet verwacht. Vorig jaar zette pioniersplek Vitamine G in Hilversum de kerkzaal voor het eerst vol met een kerstboom, kraampjes en tafeltjes. Een groot succes, en daarom doen ze het dit jaar weer.

“Het leuke is dat mensen in en uit kunnen lopen”, legt Vitamine G-lid Els de Kruijf-Satter uit. “De kerk is open van 16.00 tot 20.00 uur en alles is gratis. In de ene zaal staan kraampjes waar bezoekers iets te eten of te drinken kunnen halen of waar ze iets leuks kunnen krijgen of maken, zoals kaarsen. In het midden van de ruimte staat een grote kerstboom met tafeltjes en stoelen eromheen, zodat ze daar kunnen eten. In de andere zaal zijn verschillende activiteiten, zoals een band, iets voor kinderen, en een quiz. Ook delen we kaartjes uit waarop staat wat er in de periode rond Kerst te doen is in de kerken in Hilversum.”

Voordat de kerstmarkt er was, organiseerde Vitamine G met Kerst een driegangendiner voor buurtbewoners. Maar de gemeente wilde graag meer gezinnen laten kennismaken met de kerk. Die komen er nu in elk geval. “Bezoekers lieten vorig jaar weten dat ze positief verrast waren. Of ze gaven aan dat ze wel weer wilden komen. We kregen reacties als: kan de kerk ook dít zijn?”

Word gratis abonnee

Petrus gratis in de brievenbus?