DIEP: nieuw tv-programma over prangende levensvragen

Veel jonge mensen leiden een hectisch leven vol prikkels. Hoe sta je in die hectiek stil bij belangrijke levensvragen? Samen met de Protestantse Kerk ontwikkelde de EO het nieuwe tv-programma DIEP, waarin bekende Nederlanders een nacht lang ‘diep gaan’.

In DIEP laten zes bekende Nederlanders zich allemaal één nacht opsluiten door EO-presentator Joram Kaat. Ze gaan de nacht in zonder telefoon, maar met een levensvraag die voor hem of haar belangrijk is. Elke nacht zijn er drie 'wijzen' die ieder vanuit hun eigen expertise de gast te hulp schieten, waaronder steeds een predikant.

Jurjen de Groot, directeur van de dienstenorganisatie: “Ook al is het leven van jonge mensen vaak vol prikkels en zonder veel rust; ook zij hebben een zingevingsbehoefte. Een belangrijke opdracht van de kerk is om weer in gesprek te raken met jonge mensen en ze te helpen te reflecteren op hun eigen levensvragen. Dit tv-programma is een goede manier om met jonge generaties het gesprek aan te gaan over diepere levensvragen. Ik ga kijken!”

Verdiepend materiaal

In de eerste aflevering van DIEP was verslaggever Dennis Schouten te zien. De komende weken gaan actrice Joy Wielkens, influencer Koen Kardashian, ex-profvoetbalster Anouk Hoogendijk en rapper Donnie ‘Diep’. Zij proberen tijdens de nacht antwoord te vinden op prangende vragen als: ‘Hoe vind ik meer rust?’, ‘Waarom heb ik angst voor de toekomst?’ en ‘Hoe word ik een goede vader?’. Op mijnkerk.nl/dieper is verdiepend materiaal bij de afleveringen te vinden, dat ook door lokale gemeenten gebruikt kan worden.

DIEP (EO), elke woensdag om 22.10 uur op NPO 3

Bekijk hier de eerste aflevering