Abonneer u op Petrus Magazine

Zomermeditaties op tv: een ontdekkingstocht door het bijbelboek Handelingen

De komende zaterdagen kunt u kijken naar negen zomermeditaties in tv-programma Met hart en ziel. Drie predikanten nemen de kijker mee in ontmoetingen met bekende en minder bekende personages uit het bijbelboek Handelingen.

Rolinka Klein Kranenburg is predikant in Amersfoort Vathorst, Marleen Blootens is voorganger in Rotterdam Overschie en René de Reuver is scriba van de Protestantse Kerk in Nederland.

De eerste meditatie wordt uitgezonden op zaterdag 13 juni en heeft als thema: 'Waar heb jij je blind op gestaard?' Predikant Rolinka Klein Kranenburg: "Het gaat wat mij betreft hier over iemand (Paulus) die obsessief in zijn eigen overtuiging gelooft. Uit angst dat het wellicht wel eens niet waar zou zijn. En sterker nog, uit angst dat er wellicht een ándere weg, waarheid zo je wilt, is. Zo ziende blind als hij begint, zo blind wordt hij, wanneer een stem van een andere orde tot hem doordringt en hem raakt op de plek waar de obsessie en de angst samenvallen."

Naast het verhaal over Saulus ziet u een verhaal uit het land en hoort u een intieme versie van Amazing Grace, gezongen door Leona Philippo.

Deze serie is een samenwerking tussen KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland.

Foto: KRO-NCRV