Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer je op Petrus Magazine

‘Dat Koninkrijk komt écht!’

Soms bidt ze zomaar op de fiets of in de trein. Iris Molenaar is student theologie en heeft een blog waarmee ze jonge christelijke meiden bemoedigt. “Ik bid dat God mijn woorden gebruikt om mensen te bereiken.”

Het gebed dat Jezus ons leerde, is wereldwijd bekend. Maar ben je je ervan bewust wát je bidt? In elke editie van Petrus Magazine vertelt iemand welke vijf regels uit het Onze Vader hem of haar raken.

Onze Vader, die in de hemelen zijt

“God is groot en hoogverheven. Hij is ook heilig. Dit gebed combineert dat met ‘Vader’. Dat vind ik fijn: een goede vader is betrokken op zijn kinderen. God is dat op ons leven. Ik snap dat God voor sommige mensen te abstract kan zijn. Het zit ook niet in onze natuur om God te zoeken. Na de zondeval hebben mensen zich van God afgescheiden. 

Zelf heb ik het geloof van mijn ouders meegekregen. Dat ging op een enthousiaste, open manier. Zingen en bijbellezen met elkaar, open vragen kunnen stellen. In het tweede jaar van de middelbare school ging het geloof voor mijzelf leven. Ik ging meer in de Bijbel lezen en opwekkingsmuziek luisteren. Ik was ervan overtuigd dat God bij mij was en dat ik Hem wilde volgen. Het Onze Vader is voor mij ook erg verbonden met ‘kind van God zijn’ en met geborgenheid. 

Bidden doe ik niet alleen op vaste momenten. Als ik in de trein zit, kan er zomaar een moment zijn dat ik even ga bidden. Soms bid ik terwijl ik op de fiets naar mijn werk rijd: ‘Dank u wel dat ik naar mijn werk mag gaan, help me om vol liefde te zijn naar de mensen die ik spreek.’”

Over Iris

Iris Molenaar woont met haar zusje thuis bij haar ouders. Ze is tweedejaars student theologie in Amsterdam en werkt als postbode. Iris is lid van de Kerk in Nesselande, een protestantse wijkgemeente in de Rotterdamse Vinex-wijk Nesselande. Begin 2019 startte ze haar blog ‘Dochters van de Koning’, waarmee ze ook een ‘community voor christelijke meiden’ vormt. Op Instagram heeft Iris bijna 1600 volgers.

Uw Koninkrijk kome

“Ik vind het mooi om een hele kerk te horen zeggen: ‘Uw Koninkrijk kome.’ Het komt écht! Dat is troostvol en het geeft hoop. Het kan donker zijn in de wereld, maar daar komt een einde aan. In de afgelopen jaren heb ik moeilijke perioden gekend. Ik kan er erg naar uitzien dat God alles zal herstellen en nieuw zal maken. En als je in Jezus gelooft, mag je erop vertrouwen dat je gered wordt omdat je bij Hem hoort. Daar wil ik mensen mee bemoedigen: ze vertellen dat God redt, bevrijdt, nabij is.

Ik heb geleerd dat geloof niet altijd een happy feeling is. Op een evenement kan ik vol overgave God aanbidden, maar later kan het weer lijken alsof de hemel dicht is. Maar ook in de diepte is God te vertrouwen, Hij is er ook als je Hem niet ervaart.

Het is mijn gebed dat God mijn woorden gebruikt om mensen te bereiken. ‘Door jouw blogs ben ik God weer een beetje aan het terugvinden’, hoor ik soms van mensen. Ik vind het moeilijk om ermee om te gaan als mensen fan van je worden. Het is mooi als mijn werk gezegend wordt, maar ik wil God de eer geven.”

Het hele interview met Iris lezen? Abonneer gratis op Petrus Magazine en ontvang de nieuwe editie halverwege mei in de brievenbus!

Tekst: Auke Schouwstra | Foto’s: Jaap Schuurman