Collecteer online mee voor vluchtelingenkinderen in Griekenland

Kerk in Actie komt de komende weken in actie voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Wil je ook meedoen? Maak een online collectebus aan en vraag familie en vrienden om een digitale gift.

Met een landelijke huis-aan-huiscollecte en een indringende kerstcampagne vraagt Kerk in Actie de komende weken aandacht voor de schrijnende situatie van vluchtelingen in Griekenland. Het is nu ook mogelijk om bij te dragen met een online collectebus: ga naar kerkinactie.digicollect.nl en vraag familie en vrienden via WhatsApp of je social mediakanalen om een bijdrage in je digitale bus.

Maak je eigen online collectebus aan

Lydia deed vorig jaar al mee als online collectant. Ze was verbluft over het resultaat: “Toen ik werd gevraagd om een online bus aan te maken, heb ik dat meteen gedaan. Ik heb de bus nog dezelfde avond gedeeld met familie en vrienden via WhatsApp. Een paar uur later zat er al ruim 300 euro in. Zo makkelijk kan het gaan, heel leuk!”

Indringende verhalen

In Griekenland verblijven tienduizenden vluchtelingenkinderen in zeer slechte en onzekere omstandigheden. Directeur Jurjen de Groot: “Hun situatie is zo urgent. We geloven dat deze kinderen recht hebben op een beter leven. We helpen hen met voedsel, kleding, zorg en onderwijs en proberen hen op een betere plek te krijgen. Ook investeren we in de landen van herkomst in een beter leven voor kinderen. Door de indringende verhalen van Ilana, Asif, Ibrahim en Dunia - die allemaal als vluchteling in Griekenland verblijven - horen we hoe het is om als kind alles achter te moeten laten, en naar een vreemd land te gaan waar je ook niet welkom bent.”

Dunia

Een van de vluchtelingenkinderen die in de campagne centraal staat is Dunia, die uit Gaza komt. Dunia: "Wij zijn gevlucht nadat er een bom op ons huis was gevallen. Het huis stortte in, mijn opa en oma zijn daarbij omgekomen. We zijn halsoverkop via Egypte naar Turkije gereisd. In een rubberbootje staken we over naar Griekenland. Samen met mijn ouders en vijf jongere broertjes en zusjes kwam ik in een vluchtelingenkamp terecht. Het was daar niet fijn." Inmiddels woont ze met haar gezin in een kleine flat in Athene. "De kerk helpt ons met voedselpakketten en ik kan hier ook naar school. Ik hoop dat ik later dokter kan worden en veel mensenlevens kan redden.”

Gratis kerstmagazine

Lees alles over het werk van Kerk in Actie voor vluchtelingen in Griekenland en wereldwijd én de verhalen van Dunia, Ilana, Ibrahim en Asif in het gratis kerstmagazine 'Geef licht'. Vraag het magazine met adventsslinger aan, voor jezelf of voor alle gemeenteleden, via kerkinactie.nl/kerst

Lees ook:

Op weg naar Kerst

Bestel de adventskalender 'In een ander licht'