Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Cast The Passion 2023 - Bertrie Wierenga: “Maria Magdalena is vol vertrouwen en liefde.”

Bertie Wierenga is op donderdag 6 april 2023 te zien tijdens The Passion in Harlingen. Ze speelt Maria Magdalena: “Maria Magdalena is vol vertrouwen en liefde.”

“Over Maria Magdalena is niet zoveel bekend. Anderen hebben allerlei meningen en oordelen over haar, eigenlijk is het beeld van haar opgebouwd uit de verhalen van andere mensen. Ze wordt dus niet gezien en niet begrepen. Ik kan er slecht tegen als mensen je zo behandelen. Het is een inbreuk op je bestaansrecht. Juist daarom spreekt de rol van Maria Magdalena mij zo aan."

"Ik denk dat het belangrijk is dat mensen zich gezien en begrepen voelen, in hun pure volledigheid, zonder maskers. Gezien voel ik mij gelukkig wel. Begrepen niet altijd. In Maria Magdalena huist veel vertrouwen en liefde. Dat herken ik, daar kan ik me mee identificeren. Mijn vertrouwen houdt vooral in dat ik geloof dat alle dingen die je meemaakt voor een groter goed zijn, dat ze voorbestemd zijn."

"Ik ben niet gelovig opgegroeid, maar voor deze rol heb ik me verdiept in het verhaal van Pasen. Vaak zag ik bij The Passion dingen die me nieuwsgierig maakten. Wat betekent die voetwassing, vroeg ik me dan bijvoorbeeld af. Eerst waste Jezus de voeten van zijn volgelingen, later deed Maria Magdalena dat bij Jezus. Ik dacht aanvankelijk dat Maria Magdalena moest nadoen wat Jezus had gedaan. Maar nu begrijp ik dat ze zo liet zien dat ze snapte wat Jezus bedoelde. Hij gaf het voeten wassen betekenis: je dient mij door er voor anderen te zijn.”

Cast The Passion 2023
Cast The Passion 2023

Wat voor vriend(in) ben jij?

Cijfer je jezelf weg ten gunste van anderen, of zet je jezelf op de eerste plek? Doe The Passion-test en ontdek aan de hand van 6 vragen op welk personage uit het beroemde paasverhaal jij het meest lijkt als het gaat om liefhebben. Ga naar passiontest.nl.

Gratis The Passion Magazine

Kun jij ook niet wachten op The Passion? Leef alvast toe naar de uitzending met deze bijzondere gratis uitgave van The Passion Magazine. Met alles over The Passion 2023, interviews met alle hoofdrolspelers en nog veel meer…

The Passion

Alles rond The Passion 2023

Fotografie: Sander Mulkens

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)