Abonneer u op Petrus Magazine

Appel-perentaartje in Leiden

In Leiden spreekt kok Erik met Inge en Corine, die elk jaar een running diner voor de gemeente organiseren. Ze bakken samen het appel-perentaartje, dat vorig jaar een groot succes was als toetje.

De Protestantse Geloofsgemeenschap de Verbinding in Leiden hoopt dit jaar voor de vijfde keer een running diner te organiseren rond Startzondag. Elk jaar weer “een mooie start van het seizoen”, vindt Willeke van Heyningen, een van de organisatoren. “Mensen zijn terug van vakantie, een running diner is dan een feestelijke manier om elkaar te ontmoeten. Maar dit jaar gaat het mogelijk niet door vanwege het coronavirus. Dat zouden we echt heel jammer vinden.”

Bij een running diner eet je in kleine groepjes een voor- en hoofdgerecht bij een gemeentelid thuis, vertelt medeorganisator Inge Feiken. “We beginnen met elkaar in de kerk. Onze predikant heet iedereen welkom en opent met een gebed. Dan krijgt iedereen een brief met daarop één of twee adressen om te gaan eten. We zorgen er altijd voor dat de groepen gemengd zijn. Zo ontmoet je soms nieuwe mensen en heb je verrassende gesprekken.”

De planning is een flinke klus. “Je kunt je opgeven als kok, als deelnemer, of als allebei”, zegt Corine Kooreman. “En daarnaast kun je ook aangeven of je vervoer nodig hebt. Het is dus een behoorlijke puzzel, maar het lukt altijd.”

Het running diner eindigt ook in de kerk. Inge Feiken: “Daar eten we met iedereen het toetje. De laatste twee jaar werd dat verzorgd door de jongeren van de Jeugdkapel. Vorig jaar was er voor iedereen een appel-perentaartje. Smullen was dat!”

Deze taartjes zelf bakken? Het recept van de appel-perentaartjes vindt u in de laatste editie van Petrus.

Word gratis abonnee

Petrus gratis in de brievenbus?

Foto's en filmpje: Living Image