Word abonnee

7x inspiratie in coronatijd

Hebt in u deze tijden behoefte aan wat extra troost, bemoediging of inspiratie? Petrus zette zeven mooie initiatieven op een rij.

Dagelijks ochtendgebed

Predikant Gertine Blom plaatst elke ochtend een ochtendgebed op haar website: een eenvoudig liturgisch gebed met mooie ochtendliederen en wisselende bijbellezingen. Om te lezen, zo snel of langzaam als u zelf wil.

gertineblom.com

Online avondgebed

Predikant David van Veen uit Gouda verzorgt iedere avond een online avondgebed als moment van bemoediging. Hij volgt steeds een vaste liturgie zodat de kijkers mee kunnen zingen en bidden.

youtube.com

Elke dag een lied

Liever luisteren? Diederik van Loo (stadsdominee in Amersfoort) en Lydia Vroegindeweij (projectleider Kerkliedwiki) verzorgen samen de podcast ‘Luistertroost’. Elke dag kunt u luisteren naar een lied met een korte meditatie.

kerkliedwiki.nl

Podcast Frisse Blik

Ook pioniersplek ‘Geloven in Spangen’ maakt een dagelijkse podcast. De podcast Frisse Blik biedt elke dag een ‘brokje inspiratie’: een bijbeltekst, een korte overweging en een vraag om over na te denken.

geloveninspangen.nl/frisseblik

Kunst als troost

Anne-Marie van der Wilt, theoloog en beeldend kunstenaar, maakt korte filmpjes waarin ze vertelt over kunstwerken en moderne iconen die ze de afgelopen periode heeft gemaakt. Ze zijn gebaseerd op bijbelverhalen die in deze periode troost kunnen bieden.

youtube.com

Live getijdengebeden

Alleen thuis, maar toch samen bidden? Via een livestream kunt u elke dag deelnemen en deelhebben aan de getijdengebeden die twee keer per dag worden gehouden in de kapel van Nieuw Hydepark in Doorn. Bezinning en gebed uit de eeuwenoude kloostertraditie.

bidindebinnenkamer.nl

Kaarsje branden

Een kaarsje aansteken voor iemand die ziek is, iemand die u mist of iemand die u een hart onder de riem wilt steken? Op MijnKerk.nl kunt u dag en nacht een online kaarsje aansteken.

mijnkerk.nl/kaarsjes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Foto: Unsplash