24 december: unieke nationale kerstviering vanuit Domkerk

KRO-NCRV presenteert op donderdag 24 december 2020 een bijzondere kerstviering vanuit de Domkerk in Utrecht: De Nationale Kerstavond. Met Joris Linssen, verschillende bekende artiesten en een speciaal kerstkoor.

>Bekijk hier de viering online terug

Onder het mom: ‘Als we niet met z’n allen naar de kerstnachtviering kunnen, komt de kerstnachtviering naar jou’, brengt Joris Linssen* op kerstavond een alternatieve kerstvertelling vanuit de Domkerk in Utrecht.

Rode draad van De Nationale Kerstavond is het bekende aloude kerstverhaal uit de Bijbel dat Joris een actuele en uitwerking geeft met een lach en traan. In zijn kerstvertelling deelt Joris Linssen persoonlijke en maatschappelijke lichtpuntjes en vergelijkt hij de kribbe met zijn wieg en die van anderen. Hij brengt Nederland ‘tezamen’ op de Kerstavond, een avond die voor ons allemaal vol zit met herkenbare, grappige familieanekdotes en mooie herinneringen. Joris reist in zijn vertelling langs hoop, troost, dromen en beloftes die we koesteren voor het komend jaar. Muzikaal en emotioneel kracht bij gezet door de mooiste kerst- en popliedjes, gezongen door onder anderen Iris Hond, Simone Kleinsma, Edsilia Rombley, Samantha Steenwijk en Tommie Christiaan.

Feest vol belofte

De Protestantse Kerk in Nederland roept kerkgangers op om massaal naar de Nationale Kerstavond van KRO-NCRV op NPO 1 te kijken. Jurjen de Groot, directeur van de dienstenorganisatie: “Kerst is een feest vol belofte. Met de komst van kerstkind Jezus kwam een nieuw begin. Juist in deze ellendige coronatijd is dat een bemoedigende boodschap. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid vroeg ons als kerken om iets te bedenken nu mensen niet massaal naar de kerstnachtdienst kunnen. Heel mooi dat we kerstavond samen voor de buis kunnen vieren."

Meezingbeleving

De Nationale Kerstavond is een verbindende en alternatieve ‘kerstnachtviering’, een toegankelijke en hartverwarmende ‘meezingbeleving’ in alle huiskamers van Nederland. Kortom, een actueel kerstverhaal met een moraal. Het programma wordt geproduceerd door Mediawater en wordt mede mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk in Nederland en het Kansfonds.

De Nationale Kerstavond, donderdag 24 december 2020, 22.40 uur live bij KRO-NCRV op NPO 1.

*Joris Linssen vervangt Johnny de Mol, die positief getest is op corona.

---

Op zoek naar meer inspiratie rond Kerst? Petrus tipt liederen, verhalen en tv-uitzendingen.

Op weg naar Kerst

Volg de online adventskalender 'Geef licht'

Foto: KRO-NCRV