Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Kunstproeven op de Zuidas

20 mei 2022 00:00, Zuidas, Amsterdam

Pijl naar links Alle agenda-items

Voor het eerst op de Zuidas hebben verschillende kunstinitiatieven hun krachten gebundeld.

Het Bijbels Museum nam als gast op de Zuidas het initiatief voor de bijzondere tentoonstelling Tijd en Eeuwigheid. Poëzie in beeld en woord in CIRCL en nodigde de kunstcollega’s van de ABN AMRO, AkzoNobel en de Vrije Universiteit uit om samen een kunstwandeling voor het publiek te organiseren langs de verschillende tentoonstellingen: KUNSTPROEVEN OP DE ZUIDAS.

Amsterdam Zuidas staat minder bekend om zijn kunst, terwijl de internationale kunstcollecties van deze instellingen behoren tot de meest toonaangevende van Nederland. Speciaal voor deze kunstwandeling, organiseren zij op zes opeenvolgende vrijdagen, 20 en 27 mei, 3, 10, 17 en 24 juni, een gastvrij onthaal. Op deze locaties staan rondleiders of hosts klaar of liggen er tentoonstellingsboekjes  om de exposities toe te lichten.

Kom langs bij de verschillende locaties en ervaar de spirituele kracht van de monumentale papieren sculpturen van Annita Smit in CIRCL;  ontdek jong talent naast internationale topstukken in de ABN AMRO Kunstruimte; laat je verleiden door talloze portretten in de AkzoNobel Art Space; en verdiep je in de spannende kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap in de VU Art SCIENCE gallery. Entree, rondleidingen en tentoonstellingsboekjes zijn gratis, reserveren is niet nodig. Op de meeste locaties is bovendien horeca aanwezig.

In Zuidas, Amsterdam