Word abonnee

Hedendaagse statiegang Art Stations of the Cross Deventer

26 feb 2020 12:00, Deventer

Pijl naar links Alle agenda-items

Deze kunstzinnige contemplatieve tocht verbindt het passieverhaal met hedendaagse kunst en de plaatsen waar hartstocht en commitment voor elkaar zichtbaar zijn in de plaatselijke gemeenschap.

De internationale Art Stations of the Cross vindt in 2020 – na edities in Londen, Washington DC, New York en Amsterdam – plaats in het hart van de eeuwenoude Hanzestad Deventer. Elke stap die je in de pittoreske binnenstad van Deventer zet, elk kunstwerk waardoor je stil komt te staan, herinnert je eraan dat de mens kwetsbaar is. Oorlog, onrecht en eenzaamheid zijn van alle tijden. Het lijden is onafwendbaar. En toch zijn er altijd mensen die zich inzetten voor vrede, gerechtigheid en naastenliefde. Volg de voetsporen van bezieling in Deventer! De oude spirituele traditie van het lopen van de kruisweg krijgt nu een nieuwe vorm langs religieuze en seculiere locaties zoals de Grote of Lebuinuskerk, het Geert Groote Huis, de Broederenkerk, de bibliotheek en het stadshuis, het Oecumenisch Diaconaal Centrum, Vluchtelingenwerk Overijssel, het Etty Hillesum Centrum en de Bergkerk.

In Deventer