Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer je op Petrus Magazine

Opeens stond er een engel van de Heer bij hen en werden ze omgeven door het stralende licht van de Heer, zodat ze hevig schrokken. De engel zei tegen hen: ‘wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen.’ Lucas 2: 9 en 10

Kerst is het feest van het licht. Lucas vermeldt heel nadrukkelijk dat het nacht is. Niet slechts uit historische interesse, maar om ook de geestelijke situatie te karakteriseren.

Midden in de donkere nacht verschijnt opnieuw een engel. God komt in het duister van deze wereld. In de duistere oerchaos roept God het licht te voorschijn (Gen. 1:2,3). De schepping herhaalt zich in de kerstnacht. In de chaos van het leven schept God licht.

Heel concreet, door zelf af te dalen in het donker en licht te ontsteken. De herders zijn overrompeld. De engel zet hen weer op hun benen: wees niet bang! Er is goed nieuws te vertellen. Gods licht is sterker dan de diepste duisternis!

Dit goede nieuws is niet slechts voor een select groepje gelovigen, maar voor heel het volk. Geen christelijk feest wordt zo wereldwijd gevierd als Kerst. En terecht: Kerst is het feest van licht dat ieders leven licht wil maken. Ook dat van jou!

Ontsteek op dit kerstfeest een extra lichtje (kaars) voor de kerstengel, als herinnering aan zijn oproep om je leven te zien in Gods licht en om dit licht te verspreiden in jouw directe omgeving.

 

 

Bedankt voor het meelezen met de Adventskalender, wij wensen je gezegende Kerstdagen!


Wil je verder lezen? Bekijk hier meer inspiratie rondom Kerst.

Een extraatje voor vandaag

Dagelijkse inspiratie voor kerst

Iedere ochtend in je inbox