Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer je op Petrus Magazine

Wanneer u echter het koninklijke gebod volbrengt dat de Schrift geeft: ‘Heb uw naaste lief als uzelf,’ dan handelt u juist. Jakobus 2: 8

Jakobus is verontwaardigd over mensen die zich christen noemen, maar verder weinig van Jezus Christus laten zien. Jezus maakte geen onderscheid tussen mensen op grond van uiterlijk of bezit. Kinderen, mannen, vrouwen, waar dan ook vandaan: Jezus zag ze en sprak met hen. Daarmee liet Hij zien wie volgens hem zijn naaste was: ieder die op zijn weg kwam.

Hij vertelde hier ook over in een gelijkenis: zelfs een Samaritaan kan je naaste worden! Zo toonde Jezus in zijn daden en woorden de rechtvaardigheid van God.

Jakobus roept op om net als Jezus zo naar andere mensen te kijken. Kijk niet naar hoe een ander anders is dan jij. Kijk vooral ook niet naar wat iemand ‘waard’ is op het gebied van de economie, of van de schoonheid. Kijk naar de ander als iemand van wie God houdt, zo iemand ben jij zelf immers ook.

Hoe kijk jij naar de ander?

 

Vanavond om 22.40 uur kun je kijken naar een bijzondere nationale kerstviering vanuit de Domkerk in Utrecht. Bekijk hier alle programma’s rond Kerst!

Dagelijkse inspiratie voor kerst

Iedere ochtend in je inbox