…. en gebruikten hun maaltijden in een geest van eenvoud en vol vreugde. Handelingen 2:47

Na Pinksteren breekt de beweging van de volgelingen van Jezus door in de wereld. Het begint met een explosie van vreugde: tekenen en wonderen, ontzag, samen delen en samen vieren. Geen wonder dat dat aantrekt. De eerste gemeente verspreidt een goed gerucht. En God zelf voegt dagelijks mensen toe.

De kerk is niet ons idee, maar Gods zaak. We hoeven niet te somberen over de kerk. Ook nu is er alle reden tot vreugde, want God geeft ons zijn liefde en trouw: dat is van alle tijden.

Hoe is de kerk vandaag de dag een vreugdevolle gemeenschap? Staan we goed bekend? Lang niet altijd en overal. Er zijn mensen beschadigd geraakt door kerk en kerkmensen. Dan is het goed de lange weg met hen te gaan: geduldig en nederig, maar nooit zonder vreugde.

Wat geeft jou vreugde in het geloof?

Als een meesterwerk heeft God Zijn kerk opgebouwd,
als een schitterend mozaïek,
valt het licht door de scherven, het lood en het hout:
Hij maakt ons één...

Beluister hier het lied ‘Als een meesterwerk’:

Dagelijkse inspiratie voor kerst

Iedere ochtend in je inbox